mandag den 7. november 2016

Bloggermøde med Michael Katz Krefeld

 Torsdag den 3. november 2016 mødtes en flok bloggere med Michael Katz Krefeld på Cafe Parterre som ligger på Ovengade oven vandet på Christianshavn. Her mødtes vi for at tale om Michaels nye krimi Dybet.

Da vi ankom til cafe'en lå der en pose til alle. I posen var der et Michael Katz Krefeld Magasin, en Ravn badge, en Ravn kasket og 2 eksemplarer af Dybet og en pose smiley-lakridser.

Det var et meget uformelt, hyggeligt og afslappet møde med danskernes ynglingsforfatter - Michael Katz Krefeld er lige blevet indehaver af Martha prisen for 2016.

Vi fik den spændende historie om hvordan Michael blev overrasket med Martha prisen af forlaget L&R. Michael havde været til møde om formiddagen, hvor de var blevet færdige et halv time før. Michael tænkte, så kan jeg jo lige så godt holde mødet med redaktøren (Lene) og Sofia fra forlaget. Overraskende nok kunne det ikke lade sig gøre, de havde et andet vigtigt møde først. "Vi har jo også andre forfattere, Michael". Nåja, det var jo selvfølgelig rigtig nok. Michael Katz Krefeld havde aldrig før oplevet på denne måde nærmest at blive smidt ud fra forlaget L&R. Kl. 11 blev Michael hentet i receptionen af sin redaktør som fulgte ham op, hvor han troede at han skulle holde møde med Lene og Sofia. Der ventede hele forlaget på ham, med champagne, blomster - og for det tilfælde det skulle være nødvendigt - var der også en hjertestarter.

Da Michael Katz Krefeld startede med at skrive bøger, havde han arbejdet med tv manuskripter på blandt andet nogle tv-serier. Han havde derfor besluttet at han ikke ville skrive en serie, men alene stand-alone bøger. Heldigvis for os læsere skiftede Michael mening undervejs. Jeg er ihvertfald sikker på at Ravn-serien har givet mange læsere en god læseoplevelse.

Noget andet som jeg er rigtig glad for at det virker som om at Ravn ikke længere skal leve en forsumpet tilværelse med masser af druk. I Dybet er der mange af de centrale personer som virkelig udvikler sig, dog ikke Møffe.

Efter frokosten viste Michael Katz Krefeld os rundt på Christianshavn. På det øverste billede står vi foran den butik som Michael Katz Krefeld forestiller sig er Victorias antikvariat.

Der er også et billede af hvor værtshuset Havodderen ligger ifølge Ravn-serien. Der ligger et værtshus, det er dog ikke Johnsons

Huset med Ravn-navnet på er egentlig en gammel elevator-fabrik. Huset er brugt i en af de tidligere Ravn-krimier - det er her at en af medarbejdere stjæler pengekassen.

Det var en rigtig dejlig dag i selskab med en del andre bogbloggere.

Bagefter sluttede jeg en dejlig eftermiddag af med at tage en tur på La Glace. For at få en kop varm chokolade og et stykke forårslagkage. Det smagte lige så godt som det ser ud.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar