søndag den 2. juli 2017

Stilstand i fuld fart af Kim Juul

Handling:
Den ansvarshavende chefredaktør for landets største tabloidavis, Ditte Cordsen kidnappes. Hendes fingeraftryk sendes til Lars Norholm. Men hvorfor sender kidnapperne spor til Lars Norholm? Og hvorfor kræver kidnapperne, at hun skal skrive i avisen om emner som tvivl og tro, journalistisk etik og ytringsfrihed? Hvad vil avisen være med til at trykke for at redde deres chefredaktør?

I en sag hvor ytringsfrihed, informationsfrihed og pressens rolle i vores samfund er oppe at vende, jager Lars Norholm og hans kolleger gerningsmænd med motiver, der er både overraskende og vanskelige at gennemskue. Lars Norholm har en fortid som efterforskningsleder ved NEC, men arbejder nu som konsulent for PET. Efter en større omvæltning i sit liv, er han i gang med at finde nyt fodfæste - blandt andet ved at sidde oppe i et træ.

Anmeldelse:
jeg kan rigtig godt lide Kim Juuls krimiunivers. Denne Stilstand i fuld fart - er trejde krimi fra Kim Juul. Som i de 2 foregående er hovedpersonen Lars Nyholm. Selve set-up'et i Stilstand i fuld fart er noget anderledes end det var i de 2 første krimier. Der var der mere tale om rene politi-krimier, men endnu vigtigere der var fællestræk i form af en gennemgående handling.

Her i Stilstand i fuld fart er der tale om et anderledes set-up. Emner er både interessante og nærværende. Om selve handlingen så er realistisk? Ja langt det meste tror jeg faktisk godt kunne ske i den virkelige verden.

Fortællestilen er let og flydende. En historie som er rigtig spændende.

Min eneste anke - er typografien. Linieafstanden og så det med de manglende afsnit. Men disse ting har dog ikke været en vedvarende forstyrrelse, når man fået havde vænnet sig til bogens opsætning - fløj jeg nærmest igennem bogen.

Rigtig god fornøjelse med Stilstand i fuld fart. Har du endnu ikke læst noget af Kim Juul så synes jeg du skulle starte nu.

Krimihjerte sender 4 store krimihjerter ud af 6 mulige med Stilstand i fuld fart.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar