lørdag den 4. august 2018

Kastanjemanden af Søren Sveistrup

Handling
I en forstad til København gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand.

Den unge efterforsker Naia Thulin sættes på sagen. Som makker får hun den udbrændte efterforsker Mark Hess, der netop er blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Snart opdager de, at kastanjemanden bærer på et mystisk spor fra en pige, der formodes dræbt: Socialminister Rosa Hartungs datter, der forsvandt et år tidligere. En mand har tilstået drabet på pigen, og sagen er for længst opklaret.

Kort efter findes endnu en kvinde myrdet. Sammen med endnu en kastanjemand og endnu et spor af pigen. Thulin og Hess leder efter en sammenhæng mellem sagen om ministerens datter, de myrdede kvinder og den morder, der spreder angst over hele landet. Men hvilken?

Thulin og Hess kæmper mod uret, for de frygter, at morderen er på en mission, der endnu ikke er afsluttet.

Anmeldelse
Mine forventninger var ret høje da jeg gik i gang med at læse Kastanjemanden af Søren Sveistrup. Særligt fordi at han er manden der har skrevet manuskript til Tv-serien Forbrydelsen.

Det er helt sikkert en krimi, som vil gøre sig rigtig godt som tv-serie.

Det er uden tvivl en rigtig god krimi. Den er lang, men den går ikke død undervejs. Jeg synes ofte at meget lange bøger har en tendens til ligesom at gå lidt i stå halvvejs.

Plottet er flot og grusomt bygget op. Rigtig mange vil nok ikke have helt det samme forhold til kastanjemænd efter at have læst Kastanjemanden.

Krimiens karakterer fungerer rigtig godt sammen. Det er nogle sammensatte personer på godt og ondt. Særligt Thulin og Hess kommer du ind under huden af.

Det var en rigtig dejlig læseoplevelse, som jeg håber at du også vil nyde.

Krimihjerte giver Kastanjemanden 5 ud af 6 hjerter.

Kastanjemanden er modtaget som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar