mandag den 6. juli 2020

Midas-syndromet af Peer Kaae og Per Kuskner

Handling
Mads Brodersen får sin største drøm opfyldt - et job i Nordisk Bank. Lønnen er høj, bilen fri og penthouselejligheden i Nordhavnen et af frynsegoderne. Alt tegner lykkeligt, og i forhold til den kvinde han elsker. Men da han forflyttes til bankens afdeling i Estland, ændrer det hele hans liv. Mads opdager, at hans forgænger døde under mystiske omstændigheder.

Mads sætter sig for at undersøge dødsfaldet og hvirvles hermed ind i en hvidvask af enorme dimensioner. I sin jagt på sandheden må han konfrontere internationale og politiske kræfter, der er så magtfulde, at han snart befinder sig i sit livs dilemma.

Mads Brodersens valg sætter en skræmmende kædereaktion af kaos i gang, ikke bare i den finansielle sektor, men helt op i samfundets allerøverste lag. 

Anmeldelse
Der er nok ikke mange, som ikke har hørt om hvidvaskeskandalen i en filial af en dansk bank i Estland. Det er ret oplagt at skrive en spændingsroman om. Det har Peer Kaae og Per Kuskner gjort, det er blevet til Midas-syndromet.

Det er tydeligt at der er brugt en del tid på research på emnet. Det er en gennemarbejdet historie, som jeg sagtens tænker at sådan kunne det da godt være foregået. Større illusioner har jeg desværre ikke, om hverken finansielle eller politiske verden. Det er dog vigtig at huske på at selve historie er fiktiv. Det at historien er inspireret af hvidvaskeskandalen gør den interessant men ikke til den skinbarlige virkelighed.

Til gengæld sætter den også spørgsmålstegn ved de personlige bevæggrunde - for hvornår man som filialchef siger fra. De personlige konsekvenser kan blive enorme, men er det nok til ikke at gøre noget?

Det er en historie hvor det ene dilemma efter det andet står på spring for at komme op til overfalden.

Det er en spændende historie, hvor mange af dine følelser kommer i spil undervej. Du vil blive forarget, skræmt og det vil til tider løbe dig koldt ned af ryggen.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver Midas-syndromet af Peer Kaae og Per Kuskner 4 store 💗💗💗💗ud af 6 mulige.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic DK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar