fredag den 3. juli 2020

Onde piger af Alex Marwood

Handling
En sommermorgen i 1986 mødes to elleveårige piger for første gang. Ved dagens afslutning står de anklaget for en frygtelig forbrydelse.

Femogtyve år senere rammes en lille ferieby på den engelske sydkyst af en række mord og bestialske overfald på unge kvinder. Journalisten Kirsty Lindsay rapporterer fra stedet, og hendes undersøgelser bringer hende i kontakt med Amber Gordon, der arbejder som rengøringskone i det lokale tivoli.

Det er første gang, Kirsty og Amber ser hinanden, siden den skæbnesvangre dag for så mange år siden. De lever nye liv med mænd og børn, som intet ved. Men nu er det hele truet: For mens jagten i badebyen går ind for at afsløre en morder, stiger de to kvinders frygt for selv at blive afsløret. Afsløret som de to børn, der engang af hele pressen blev udråbt som ondskaben selv.

Anmeldelse
En helt igennem fantastisk læseoplevelse. Den har simpelthen alt hvad et krimihjerte kan ønske sig. Der er masser af spænding, hemmeligheder, tvists og ikke mindst psykologiske gys.

Bogen er ikke ny, men det er den danske oversættelse. Bogen blev oprindelig udgivet på engelsk i 2012. Det er en debutroman - en drøm af en debut.

Du kommer ind under huden på Kirsty og Amber både nu og i fortiden. Et tilfældigt møde mellem 2 piger som får indflydelse på dem for resten af livet. Det er ihvertfald ikke for meget sagt.

Miljøet som de to piger hver i sær er vokset op i, får stor betydning for deres videre tilværelse. men hvad er det de to piger har gjort? Er de virkelig onde?

Det er en fortælling om både arv/miljø, indlevelsesevne, hævn og frygt. Samtidig er det også en fortælling om hver deres karrierevalg - og hvordan deres liv formede sig sidenhen.  Det er utrolig spændende at læse om de mekanismer som det psykologiske spiller ind på deres liv. Det er ikke altid at deres handlemønstre er logiske. Alt i de to pigers adfærd som voksne kan trækkes tilbage til udgangspunktet for et tilfældigt møde. En ret skræmmende tanke i øvrigt.

Rigtig god fornøjelse med Onde piger. Jeg håber, den også kommer til at give dig et koldt gys eller to.

Krimihjerte giver Onde piger af Alex Marwood 💞💞💞💞💞ud af 6 mulige hjerter.

Krimien er modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget Hoff & Poulsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar