søndag den 5. juli 2020

Ulvefælden af Aslak Nore

Handling
I den klassiske spionthriller Ulvefælden befinder vi os i slutningen af 2. Verdenskrig.

Den unge norske Henry Storm vender 1942 desillusioneret hjem til Oslo efter at være draget til Østfronten for at bekæmpe bolsjevikkerne. Han har mistet troen på Quisling og nazisternes ideer, som fik ham til at drage af sted. Rædslerne på slagmarken har fået ham til at se nazismen, som den virkelig er.

Inden han vender hjem, er det dog lykkedes ham at opsnappe værdifulde oplysninger om et nyt våben, som tyskerne smeder planer om. En ny raket, hurtigere end lyden og med en dødelig sprængladning i spidsen, som de vil rette mod de allierede. Da en tysk efterretningsofficer tilbyder Henry Storm at genoptage sine tekniske studier i Tyskland, øjner Henry chancen for at komme på tæt hold af disse planer.

Kan han gøre bod for at have kæmpet på den forkerte side ved nu at hjælpe de allierede? Og vil det lykkes ham at bidrage til at ændre krigens gang?

Anmeldelse
Aslak Nore er en norsk forfatter. Aslak Nore modtog Rivertonprisen for spændingsromanen Ulvefælden i 2017. Aslak Nore er uddannet journalist, som rigtig mange forfattere er.

På en måde er det ret befriende at hovedpersonen i Ulvefælden, ikke bare er en sort/hvid person fra det besatte Norge. Henry Storm går fra at tro på nazisternes ideer til vende tilbage til Norge efter at have mistet troen på nazismen.

Det er en rigtig spændende spionroman. Historien starter med at Henry Storm tager af sted til Østfronten. På dette tidpunkt danner han par med medstuderende. Hun læser Jura på universitetet. Deres syn på nazismen, stikker i hver sin retning. Det kan ende med at få fatale konsekvenser for dem begge.

Henry Storm er nådesløs i sin stræben efter at forpurre nazisternes muligheder for at vinde krigen. Samtidig er han en kompleks karakter, med mange mørke sider. Henry Storm har ikke kun mørke sider. Ind imellem virker han lidt naiv, men det gør de nazister han omgiver sig nu også.

Det er en utrolig spændende historie. Historien er befriende anderledes, fordi at "helten" ikke bare er helt, men også skurk. Netop her er spørgsmålet om "målet helliger midlet"?

Er du til spionromaner, så er denne et godt bud på din næste spionroman.

Krimihjerte giver Ulvefælden af Aslak Nore 4 store 💗💗💗💗ud af 6 mulige.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar