torsdag den 18. juli 2024

Til døden os skiller af Marianne Cedervall

Handling:

På Gotland skal der være bryllup – et rigtig traditionelt et endda! Amanda skal giftes med Fredrik, og sammen skal de overtage familiens slægtsgård. Hendes far er meget begejstret, men moren er skeptisk: Fredrik er skovarbejder og aner intet om dyrehold, hvorimod Daniel, Amandas nære barndomsven, i hendes øjne ville have været et meget bedre valg.  

Anki og Tryggve er inviteret med til brylluppet, og det bliver en storslået ceremoni, men under middagen kan Anki ikke undgå at bemærke en vis bitter undertone og spænding blandt nogle af gæsterne. Og pludselig er Fredrik væk. 

Det eneste spor af ham er hans blodplettede slips, som bliver fundet i jordkælderen, og snart ser det ud til, at Anki og Tryggve står over for endnu en mystisk sag.

Anmeldelse:

Til døden os skiller er 3. krimi i serien fra Gotland med Anki og Trygve.

Har du læst de to første i serien, så ved du at Anki og Trygve nok skal få mysterierne løst til sidste. Ikke nødvendigvis uden at komme i fare. Her er det særligt Anki jeg hentyder til.

Det er tale rigtig gode svenske hygge-krimier. Det danske sommervejr - det er virkelig til at læse bøger i - mens man venter på at regnen holder en pause.

Som altid er der masser af stemningsbilleder fra Gotland. Denne gang bliver du som læser også indviet i hvordan et traditionelt gotlandsk bryllup foregår. 

Beskrivelser er levende, du føler nærmest at du som læser selv indgår. Hvis du lukker øjnene kan du sagtens forestille dig at du er en del af historien.

Det er som sædvanlig en historie du flyver igennem. Ofte vil du trække på smilebåndet af Anki og Trygve. Jeg er nærmest blevet helt afhængige af deres opklaringen. 

Er du til en hygge-krimi så kan du roligt give dig i kast med denne.

Jeg har lyttet til den på Mofibo - med en af mine absolutte favoriter som oplæser - Randi Winther.

Krimien er udgivet af Cicero.

Den vil krimihjerte rigtig gerne anbefale.

Krimihjerte giver den 💜💜💜💜 ud af 6 mulige krimihjerter.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar