lørdag den 20. juli 2024

Undskyld hjælper ikke af Tom Peder Olsen

Handling:

En skånselsløs seriemorder er på spil, og ofrene tæller både en imam, en partileder og en kendis-direktør. Frygten for terror blusser op hos PET, og nationens sikkerhed er sat på spil. 

Magnus Rhode må endnu engang stå i spidsen for en akut efterforskning, og blandt andet finde ud af, hvorfor morderen placerer blomster og bogstavkoder ved ligene, som hurtigt hober sig op. 

Ved siden af efterforskningsarbejdet forsøger Magnus Rhode at opklare, hvad der er sket med den uvurderlige vin, som hans morfar fik foræret af David Bowie for 50 år siden.

Anmeldelse

Undskyld hjælper ikke er nr. 3 i krimiserien med efterforsker Magnus Rhode. Der er tale om selvstændige historier, så de kan godt læses hver for sig.

Det er et stykke tid siden jeg blev færdig med den - lige før Børsen brændte. Det var en lidt surrealistisk oplevelse ,når nu en del af handlingen foregår på Børsen.

Det er en ganske udmærket krimi, med spektakulære mord og en vild efterforskning. 

Jeg har tidligere boet både på Christianshavn og på Østerbro. Så beskrivelser af stederne forekom kendte og let genkendelige. Stedbeskrivelserne synes jeg er rigtig gode, og passer rigtig fint til resten af fortællingen.

Personskildringerne er rigtig fine, om end jeg blev en smule træt af at læse om Magnus Rhodes meget blå øjne. 

Men det skal ikke tage noget fra historien. Den er rigtig flot bygget op. Der er masser af tvist. Du bliver fanget af historien, og forsøger helt af dig selv at finde ud af hvem der kan være den fanatiske person som er villig til at sætte alt over styr ved at myrde løs.

Er du til alt andet end hygge-krimier, vil den måske være noget for dig.

Rigtig god fornøjelse med Undskyld hjælper ikke.


Krimihjerte giver Undskyld hjælper ikke af Tom Peder Olsen 💚💚💚💚 ud af 6 mulige krimihjerter.

Jeg har læst papirudgaven - som jeg har modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget Falco. Du kan også finde den på Mofibo.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar