søndag den 21. juli 2024

illusionistem af Kamilla Oresvârd

Handling

En teenagepige og hendes forældre dør i en bilulykke. Tragedien fører til afsløringen af en uhyggelig sag om handel med børn. 

I centrum af sagen står en person, som kalder sig Illusionisten. Greta Leikler, der er blevet agent i sikkerhedsfirmaet VASA, får til opgave at finde Illusionisten. 

Men jo tættere hun kommer på sandheden, jo mere ødelæggende bliver konsekvenserne. Da en person med tilknytning til børnehandel bliver fundet myrdet, indser Greta, at tiden er ved at løbe ud. 

Illusionisten er fast besluttet på at slette alle spor af sig selv.

Anmeldelse

Illusionisten er 2. krimi om Greta Leikler. Det er selvstændige historier - så de kan godt læses uafhængigt af hinanden. Jeg vil dog anbefale at du starter med bind 1 i serien - Cirkusprinsessen.

Illusionisten har mange referencen til Franco-tiden i Spanien, hvor der har været en stor skandale om babyer som mødrene ikke fik lov til at få. Mødrene fik at vide at babyerne var døde - Så kunne andre forældre få lov at købe dem. 

En frygtelig tanke. Ikke mindst i forhold til hvordan det foregår i denne krimi - hvordan - må du selv læse om.

Greta er cirkusprinsessen. Gretas personlighed har mange facetter. Hun er en person som har mange dimensioner. Alligevel kommer man til at holde af hende - nok primært på grund af alt det som har gennemlevet i sit liv. Vi møder også betjenten Bjørn igen. 

Der er mange spændende personer med i Greta Leikler-krimierne. Alle er personer med dimensioner.

Plottet er rigtig godt bygget op - med masser af kant. Der er også masser af tvist - så du bliver overrasket gang på gang. Lige som du skal blive som krimilæser.

Krimien er også krydret med en del socialrealisme. Det er med til krimi-serien til noget helt særligt.

Jeg glæder mig til at følge Greta Leikler i mange flere historier.

Rigtig god fornøjelse

Krimihjerte giver Illusionisten af Kamilla Oresvârd 💜💜💜💜💜 ud af 6 mulige.

Jeg har lyttet til krimien på Mofibo.

Krimien er udgivet af Gyldendal.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar