onsdag den 10. juli 2024

Pusheren - Anne Velin - serie del 4 af Birgitte Wulff

Handling

Unge piger i gymnasiealderen drives til at sælge stoffer og sig selv. For nogle ender det med døden.  

 Anne Velin er lige kommet tilbage fra barsel, da hun får et tip om, at en natklub i Aarhus sælger stoffer til unge. Hun følger op på sagen og får kontakt til en pige, som er blevet drugget i nattelivet. 

Samtidig får Annes kollega Sofie en henvendelse fra en mor, hvis datter er død. Politiet har afskrevet pigens skæbne som selvmord, men moren er sikker på, at nogen har gjort datteren ondt. 

Anne og Sofie sætter sig for at finde ud af, hvor stofferne i nattelivet kommer fra, og Anne får kontakt med pigen Sille, der sælger receptpligtig medicin på det sorte marked. Men det er ikke ufarligt at blande sig i narkohandlernes forretninger, og Sille kommer ud, hvor hun ikke kan bunde. Da hun til sidst vil lægge sin forretning bag sig, er det for sent. 

Anmeldelse

Pusher er 4. krimi i serien om journalisten Anne Velin. På en måde minder hun mig en smule om Dicte, men så alligevel ikke. De er den form for journalist som bare ikke giver slip. 

Anne Velin er ikke den store tilhænger af autoriteter - hun ved bedst selv. Det gør hun også langt hen af vejen - men udsætter også ofte sig selv og Sofie for nogle ret så farlige situationer.

Jeg har nydt at være i selskab med Anne Velin i alle de 4 krimier som der er udgivet indtil nu. Jeg håber at det bliver en lang serie.

Der er nogle rigtig gode beskrivelser af det meste af Aarhus i, samtidig med at der er masser af gode personskildringer. 

Personerne er beskrevet realistiske, de har kant og samtidig er de hver i sær noget helt specielt.

Krimierne er rene pageturnere - du bliver grebet fra første side. De er virkelig gode.

Jeg vil anbefale at du læser dem i rækkefølge. De er selvstændige historier - men der er selvfølgelig en gennemgående historie i forhold til Anne Velins liv. 

Serien består af 1: Tårnspringer, 2. Rigmanden, 3. Underhunden og 4. Pusheren

Rigtig god fornøjelse med læsningen

Krimihjerte hele serien 💖💖💖💖 ud af 6 mulige

Bøgerne er modtaget fra Forlaget Grønningen 1 som anmeldereksemplarer. 

Jeg har lyttet til dem på Mofibo - oplæseren er skønne Julie Riis.Ingen kommentarer:

Send en kommentar