mandag den 11. august 2014

Anmeldelse af Dennis Jürgensens Løbende tjener

Løbende tjener er Dennis Jürgensens første krimi. Og det er noget af en voksenkrimi debut. Dennis Jürgensen har skrevet masser af bøger, dog hovedsagligt ungdomsbøger som f.eks. Kærlighed ved første hik.

Frank Jessen ejer et smykkefirma med en milliardomsætning. En dag overfaldes han og hans hund i skoven tæt på hans bopæl på Nordsjælland. Hunden bliver dræbt, og Frank Jessen har mere end svært ved at komme sig ovenpå oplevelsen. Frank Jessen har lige vundet en sag om ophavsret til sit design over 2 tidligere venner. Da den ene Mikkel - bliver dræbt på en meget voldsom og brutal måde - og hans lig bliver placeret udenfor Løbende tjeners hovedsæde - og faktisk lidt ligner smykket Løbende tjener - bliver Frank for alvor bange.

Du ved lige fra starten hvem morderen er - mere eller mindre i hvertfald - men du er ligeledes heller ikke i tvivl om at der er tale om en lejemorder - men hvem er det der ønsker personkredsen omkring Frank Jessen dræbt? og hvorfor?

Roland Triels familie var for nogle år siden ude for en forbrydelse. Hans kone blev dræbt og hans datter Andrea blev groft mishandlet. Andrea var den eneste som så morderen og sin overfaldsmand, men hun har ikke mælet et ord siden overfladet. Hun bor nu på en institution, hvor Roland besøger hende. Overfaldsmanden begynder igen at give tegn fra sig - men finder Roland ud af hvem det er? Og kommer Andrea så meget i bedring at hun begynder at tale igen?

Løbende tjener er en rigtig spændende krimi. Plottet er rigtig godt skruet sammen. Spænding holdes helt til sidste side ikke mindst fordi at jeg var spændt på om også efterforskningslederens egen personlige tragedie ville ende med at blive løst.

Persongalleriet er rigtig godt beskrevet, og du kommer hurtigt ind under huden på efterforskningslederen og hans efterforskningsteam. Der er også enkelte andre personer som for eksempel Roland Triels underbo som det er tæt på at Roland Triel indleder en forhold til - har hun nu rent mel i posen? Jeg sad hele tiden med en fornemmelse af at hun vidste mere end hun gav udtryk for. Men døm selv når du læser krimien.

Spørgsmålene får du måske svar på i krimien :)

Det er ihvertfald en rigtig god krimi. Som jeg bestemt ikke synes du skal gå glip af.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar