fredag den 8. august 2014

Anmeldelse af Jesper Steins Akrash

Akrash er den trejde krimi om vicepolitikommisær Axel Steen. I de to forrige krimier har vi været vidne til at Axel Steen er blevet mere og mere afhængig af hash. I denne er det dog ikke kun hash som Axel får et afhængigheds forhold af - hurtigt bliver det det langt stærkere og langt farligere rusmiddel kokain som han bliver afhængig af.

Jesper Stein har skrevet en fantastisk opfølgning til krimierne Uro og Bye bye blackbird. Der bliver leget med ordene, så handlingen fremstår lyslevende for dig. Måske er der nogle af tingene du helst ikke ville kunne se for dig.

Persongalleriet er langt hen af vejen det samme som i de tidligere krimier. I denne komme du også meget tættere på Axels ekskone, Cecilie. Cecilie har også sit at kæmpe med, men det betyder ikke nødvendigvis at du synes hun er mere sympatisk når du har læst Akrash.

Akrash er en selvstændig fortsættelse af Uro og Bye bye blackbird, men jeg anbefaler dig at læse dem i rækkefølge - det vil du få absolut mest ud af.

Plottet et rigtig flot bygget op, særligt den sidste del gør krimien til noget helt særligt. Faktisk er det rigtig svært at forklare hvorfor jeg synes det er så godt - uden at afsløre for meget - så jeg vil undlade at uddybe det yderligere.

Det vil nok være svært for Jesper Stein at skrive en efterfølger til Akrash, hvis Axel i den efterfølgende skal falde endnu dybere i afgrunden. Men jeg kunne da godt tænke mig endnu en krimi med Axel Steen, og særligt opleve en optur sammen med ham - det kunne da være en dejlig forandring. Det kan kun tiden vise.

Har du endnu ikke læst noget af Jesper Stein - så har du en fantastisk rutchebanetur tilgode sammen med Axel Steen. Den kan du godt glæde dig til - den bliver noget ud over det sædvanlige.

Med Akrash løfter Jesper Stein niveauet helt op i toppen af dansk krimikvalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar