onsdag den 6. august 2014

Anmeldelse af Bye bye Blackbird af Jesper Stein

Bye bye blackbird, er 2. krimi med Axel Steen i hovedrollen. Denne gang falder Axel Steen endnu længere ned i dybet - hans misbrug af hash bliver væsentligt forværret.

Handlingen starter ud med fundet af en myrdet ung studine. Drabet sket for 4 år siden - men blev aldrig opklaret - og det var på dette tidspunkt at Cecilie, sammen med datteren Emma, forlod Axel.

Herefter finder Axel Steen et mønster i en række voldtægter. Axel sætter store spørgsmålstegn ved den efterforskning som politiet i de sager har foretaget. Han mener, at de ikke har efterforsket nok - og egentlig mest har givet udtryk for at det har været voldtægtsofrenes egen fejl. Axel Steen forsøger at kæde drabet fra 4 år siden sammen med voldtægtsforbrydelserne. Det lykkedes også til dels - indtil han får en besked med dårlige nyheder om DNA-sporet.

Det er et super godt plot. Faktisk er det denne af de 3 krimier af Jesper Stein som jeg allerbedst kan lide.

Personbeskrivelserne er rigtig gode. Jesper Stein løfter sig med denne efterfølger til Uro op på den højeste krimitinde. Det gør Jesper Stein, ved dygtig at indføje tvists i handlingen, så man aldrig helt ved om vedkommende som man selv tror er den skyldige nu også er den skyldige.

Axel har ligesom i Uro det svært med Jens Jessen, som er Cecilies nye kæreste men også hans nye chef. Jens Jessen finder på at han skal i erhvervspraktik hos Axel - og det går ikke stille af sig.

Det er også spændende at følge Axel Steen efterforskning, og særligt spændende er det jo at finde ud af om han opklarer begge - altså om han finder den kyniske og sadistiske serievoldtægtsforbryder og morderen på drabet fra tidligere.

Har du ikke læst noget af Jesper Stein endnu - så er det nu du skal igang.

Rigtig god læselyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar