fredag den 22. august 2014

Anmeldelse af Inger Wolfs "Det perfekte sted at dø"

Dette er den 7. krimi i rækken med Daniel Trokic i hovedrollen. Inger Wolf er én af mine absolutte favoritter indenfor dansk krimilitteratur.

Denne gang bliver Daniel Trokic sendt til Japan. Denne gang skal han finde ud at om en tidligere ambassadørs søn har begået selvmord eller er blevet dræbt. Daniel Trokic får at vide at det japanske politi har henlagt sagen som et selvmord. Men er det nu selvmord? Det tror hans far ikke.

Trokic finder hurtigt ud af at det ikke er nemt at begå sig i Japan. For der er ikke noget som svarer på et direkte spørgsmål. Harmoni og balance betyder meget i Japan, så derfor vil japanerne gøre meget for at undgå at sige nej eller bare komme med et negativt udsagn. Det har Trokic det mere end svært med. Han får dog hurtigt kontakt til en af de yngre politimænd på politistationen. Denne hjælper Trokic med rigtig mange ting, som er en hjælp i opklaringen.

Angie - fra Under en sort himmel - spørger også lidt i baggrunden.

Hovedpersonen er som altid Daniel Trokic. Herudover er Lisa Kornelius også en fremtrædende figur, IT-specialisten i Trokic Drabsafdeling. Det er ikke fordi at krimien rigtigt tilfører mere til de to personers personlighed, men det er måske fordi at jeg synes jeg allerede kender dem så godt.

Plottet er godt bygget op. Der er stadigvæk en masse ondskab i krimien - men på den raffinerede måde. Rigtig meget af det foregår på det psykologiske plan. Ikke mindst i forhold til skoven. For hvem ville have lyst til at gå alene ind i en skov - hvor mange er faret vild og aldrig kommet ud igen?

Noget af det som jeg allerbedst kan lide ved Inger Wolfs krimier er at de egentlig er meget onde - men på den gode krimiagtige måde.

Inger Wolf har også denne gang skrevet en rigtig god krimi. Dette er den anden krimi i rækken som ikke foregår i Aarhus. Inger Wolf overvejer nu at starte på en ny krimiserie, og faktisk så synes jeg at afslutningen i denne krimi vil være en rigtig god afslutning på serien.

Men jeg vil gerne lige komme med en advarsel - hvis du ikke kan afsætte god tid når du sætter dig med den. Tja så er det din egen skyld. da jeg først var startet kunne jeg slet ikke lægge den fra mig - jeg skulle da lige vide hvad der mere skete derude ved den underlige japanske skov.

Så rigtig god fornøjelse - du vil ikke fortryde at du gik gang med den.

1 kommentar:

  1. Stort til lykke Lone. Jeg læser altid, når der er nyt på "Krimihjerte". Fine præmier.
    Wolf og Jensen har jeg, men ikke Løbende Tjener. Den vil jeg da gerne vinde :-)
    Jan Krimifan

    SvarSlet