fredag den 12. september 2014

Vild med ord - Leif Davidsen


Når Leif Davidsen skriver krimier/spændingsromaner er det altid med Danmark eller danskere som udgangspunkt. Leif Davidsen starter ud med at finde på en hovedperson, men ud over det er der ikke noget som er klarlagt fra starten. Hovedpersonen er aldrig en helt, for det synes Leif Davidsen ikke er så interessant, men almindelige mennesker er interessante. Hovedpersonen er derfor altid almindelig dansker, det er de almindelige mennesker som er spændende - men i bøgerne lever hovedpersonen til gengæld ikke et helt almindeligt liv. Leif Davidsen skriver ikke som steder hvor han ikke selv har været.

Dengang muren faldt, var der en del som mente at nu var det slut med spændingsromanen, for nu sluttede den kolde krig, men det har jo heldigvis vist sig ikke at holde stik.

Leif Davidsen skriver ca. 3-4 sider om dagen. Leif Davidsen har smidt mange starter væk. Han synes der var lidt mere romantik over det tidligere - hvor man ikke bare trykkede på delete - og så var den historie glemt. Leif Davidsen synes det var noget mere romantisk dengang han sad foran pejsen med et glas whiskey og smed det ene papir efter det andet ind i ilden - og så historien gå op i røg.

Noget der irriterer Leif Davidsen rigtig meget er når de professionelle anmeldere skriver at en bog er 50-100 sider for lang. Langt de fleste forfattere gør deres bedste. Det er jo ikke sådan at forfatteren tænker - ej den er da for kort den historie jeg smider da lige 50 sider oveni.

Har du endnu ikke læst noget af Leif Davidsen - så har du rigtig mange gode læseoplevelser til gode.

Husk næste gang der er et forfatterarrangement i en by nær dig - så smut forbi - det er en fantastisk oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar