tirsdag den 26. maj 2015

Anmeldelse af Jan Körners Tronfølgeren

I Kongens Have i København eksploderer en bombe og dræber den danske kronprins. Alt tyder på, at et terrorangreb har ramt landet, og lederen af Center for Terroranalyse, Ulrik Lindtoft, får hurtigt en central rolle i opklaringen af det brutale mord, der lammer det danske samfund.

Et hemmeligt arkiv om kronprinsens liv får dog Lindtoft til at udvide efterforskningen i flere retninger. Mens landet er i terrorberedskab, forfølger han et spor, der leder til royale hemmeligheder - privat og politiske - der aldrig skulle have været frem i offentligheden.

Anmeldelse:
I denne debutkrimi af Jan Körner er kongefamilien omdrejningspunktet. Krimien er ganske udmærket, særligt da der er tale om en debut. Forfatteren har i mange år som journalist dækket de kongelige for Ekstrabladet. Så noget må han jo vide om hvordan spillet er omkring kongefamilien. Men der er dog også ting som for mig måske lige virker en kende urealistisk.

Plottet er er udmærket skruet sammen, men viser også en kronprins helt uden for pædagogisk rækkevidde. Hvad der foregår bag kulisserne for at lægge låg på de fatale handlinger, er ikke i småtings afdelingen. Morderens motiv er der ikke noget nytænkende i, og hvor realistisk det er ved jeg ikke lige. Det er måske der det halter mest. For uanset hvor hyklerisk man synes en person er, er ens første tanke jo nok ikke lige at dræbe denne person. Men der ligger selvfølgelig lige her mange nuancer gemt.

Opklaringen af drabet på kronprisen, er spændende og afvekslende fortalt. Ulrik Lindtoft er den centrale person i opklaringsarbejde, en tidligere politimand som nu arbejder for PET. Ulrik er lige blevet skilt, og ind i mellem reflekterer han over at stort arbejdsbyrde versus familielivet.

Sproget er let og flydende, og du kommer tæt på mange personer. Det politiske spil mellem regering og kongehuset er fremstillet på en forholdsvis realistisk måde. Det samme er forholdet mellem PET og regeringen.

Alt i alt en ganske udmærket krimi. Men husk det er fiktion, selv om der er mange lighedspunkter til virkeligeheden så er det ren fiktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar