fredag den 29. maj 2015

Bogbloggere møder A.J. Kazinski på Cafe Casablanca

I dag har jeg brugt min formiddag i selskab med andre bogbloggere og forfatterparret A.J. Kazinski.

I aftes var jeg også på Casablanca i selskab med søde kolleger - og hvem spotter jeg så ude foran -Politikens pressechef og forfatterparret A.J. Kazinski. Her var der indtil flere som henvendte sig til dem, så helt i fred var de i hvertfald ikke.

Men tilbage til dagens bloggermøde. Vi mødtes som sagt på Cafe Casablanca kl. 10 til brunch og samtale med AJ Kazinski. Spørgelysten var stor efter at vi havde haft en kort runde hvor alle blev præsenteret. DR mødte senere op for at optage noget af mødet og for at interviewe et par af bogbloggerne.

Niels Bentzon, er faktisk alt andet end en ny figur. Anders Rønnov havde allerede Bentzon med som karakter i en film fra 1998 - Besat. Deres samarbejde startede herefter, ved at Jakob tog kontakt til Anders, de førte samtaler over de næste par år - hvilket resulterede i et filmmanuskript på 120 sider. Så blev de klar over at der ikke var tale om en film, men en roman. Krimien "Den sidste gode mand" blev herefter skrevet på 2 1/2 måned. Allerede inden udgivelsen af den første krimi, var den solgt til udgivelse i udlandet. Deres bøger er solgt til udgivelse i 22 lande.

Det er vist ikke nogen hemmelighed at navnet Kazinski er opfundet. Forfatterparret har brugt det som som et terapeutisk medie - når de skulle til at give hinanden kritik, var det Kazinski som gav kritik.

Forfatterparret har en fælles interesse for det metafysiske, det overnaturlige. Anders tror at der noget mere mellem himmel og jord, mens Jakob ikke tror på det- men han vil så gerne tro det.

I forhold til deres skriveproces, så starter de ud med at plotte det hele ud. Herefter skriver ofte hver for sig, og bagefter læser de hinandens kapitler. Til sidst arbejder de tæt sammen. Faktisk deler de 2 forfattere kontor. De starter gerne ud med at skrive det hele, og for bare at slette det hele og så skrive det igen. til slut i processen læser de bogen højt for hinanden, så føler de at hvis tingene ikke fungerer at så springer det virkelig i øjnene - også hvis spændingen ikke holdes.


Snakken gik lystigt i små 2 timer, herefter skulle der tages billeder og signeres bøger. Som afslutning blev jeg sammen med Rebekka fra Vildmedkrimi interviewet af DR til radioprogrammet KulturSøndag på P4. Det synes jeg gik rigtig godt, så nu venter jeg spændt på at modtage indslaget når det er færdigredigeret.Ingen kommentarer:

Send en kommentar