fredag den 25. oktober 2013

Anmeldelse af Jens Østergaards Drengen og dæmonen


En politimand og en 6-årig pige forsvinder sporløst efter en voldsom trafikulykke på en øde landevej. Thomas Nyland fra afdelingen for Personfarlig Kriminalitet får til opgave at finde dem begge, og han får travlt, for blodsporene tyder på, at pigen vil dø, hvis hun ikke hurtigt får lægehjælp. Thomas' søgen leder ham til et faldefærdigt hus på Lolland, hvor pigen har boet sammen med sin mor. Her finder han en række foruroligende videoklip of opdager, at pigen og hendes mor har været på flugt. men fra hvem?

Anmeldelse:
Drengen og dæmonen er det 2. selvstændige bind i serien om Thomas Nyland. 

Natalja som Thomas Nyland kom i forbindelse med i Dragen Sangeren Helten, spøger stadigvæk i Thomas' tanker. Hun lukker dog ikke uden videre Thomas ind i sit liv. Det bliver spændende at følge om der kommer til at ske noget på den front i de kommende bind.

Krimien er skrevet i et flydende, og letlæseligt sprog. 

Personskildringerne er fine, man kommer tæt ind på livet af personerne. Man kommer til at kende dem godt. 

Plottet er skruet godt sammen, så man ikke lige med det samme får mistanke om hvem skurken er. Spænding gen er også rigtig godt bygget op. Thomas Nyland søger tilbage i den dræbte kvindes liv. I forbindelse med den søgen finder Thomas flere spor, som i første omgang lader til at føre dem tættere på en opklaring, men ikke alt er hvad det lader til at være.

En rigtig god krimi, men hvor skæbnen er noget uvis for den lille pige.

Så ved du ikke hvad du skal lave i weekenden er denne absolut værd at bruge tid på.

God læselyst. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar